Lets find a job!

Ja, het is alweer een tijdje geleden. Genoeg ideeën, maar geen tijd – Geen tijd?! Ik heb zeeën van tijd! – om ze uit te werken en hier te posten. Sinds ik terug ben van mijn trip – nu twee weken – werk ik tijdelijk drie dagen in de week en zoek daarnaast naar een vaste baan. Do I? Nee. Eerlijk is eerlijk, de eerste week telt niet helemaal mee, heb ik besloten. Daarin moest en wilde ik namelijk mijn vriendinnen en familie – oké, oké, alleen mijn oma – bezoeken. Maar doe ik nu dan al een week helemaal niets nuttigs? Afleiding is overal, zoals ik ooit al schreef en die vervelende stalker laat mij nog steeds niet met rust.

Is het mooi weer? Dan ga ik toch varen, het strand bezoeken of sporten? Werk zoeken, dat doe ik vanavond wel! Hoe vaak is het nou zonnig in Nederland, daar moet ik het van nemen. Ook is het een soort vluchtgedrag, dat ik grotendeels wijd aan mijn rommelige kamer – alsof opruimen geen optie is. Is mijn kamer een troep, dan is mijn brein een chaos en het schrijven van, eerder ‘beginnen aan’, een goede motivatiebrief is kansloos.

Mensen die mij kennen, weten maar al te best dat mijn mondelinge vertelkunsten soms niet van een heel hoog kaliber zijn. Na een paar zinnen dwaal ik af en leid mijn luisteraars via allerlei zijstraten naar de eindbestemming – als ik ze niet per ongeluk ergens in een steegje heb achtergelaten. Ja, zo gaat dat bij mij, zo zijn mijn gedachten.

Vandaag zocht ik in mijn rommelige slaapkamer naar mijn concentratie. Twee uur later vond ik haar eindelijk, toen ook mijn leefruimte er weer piekfijn uit zag. Mijn gedachten zijn daardoor geordend en geplaatst in een rustige, witte ruimte – als je begrijpt wat ik bedoel. Ik ben er klaar voor! Lets find a job!

… En nu ben ik hier. Schrijf ik dit verhaal, voor wie het ook maar wil lezen. Ja, ik doe waar ik blij van word en het geeft mij een voldaan gevoel, maar ik doe niet wat ik voor vandaag op de planning had staan. Het was toch niet alleen die rommel in mijn omgeving en dat wist ik eigenlijk allang. Maar nu, first things first! Vacatures struinen en anderen overtuigen van mijn kunnen. Focus girl. Wens me succes!

Advertentie

Een gedachte over “Lets find a job!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: