Boeken

Als freelancer corrigeer ik boeken voor A.W. Bruna Uitgevers. Daardoor lees ik een stuk meer dan waar ik anders de tijd voor neem, én lees ik boeken die ik anders waarschijnlijk na een paar pagina´s weg al weg zou leggen. Of waar ik niet eens aan begin of bij in slaap zou vallen. Niet omdat het verschrikkelijke verhalen zijn, maar omdat deze té informatief zijn, niet per se gaan over mijn voorkeuren en omdat ik nogal snel ben afgeleid en onrustig ben en meerdere boeken tegelijkertijd ‘lees’ (laat liggen). Deze boeken lees ik wel volledig, én met volle focus. Dus onder het mom van ‘portfolio’, hier een overzicht en een korte recensie per verhaal. En dan nog iets: shout out naar alle auteurs, omdat jullie het doorzettingsvermogen hebben om een heel boek te schrijven en ervoor zorgen dat er verhalen bestaan. Hopelijk doe ik ooit hetzelfde.


Build – Tony Fadell

Tony Fadell werkt in Silicon Valley, hij leidde teams die verantwoordelijk waren voor onder andere de iPod, iPhone, Nest (slimme thermostaat). Hij werkte samen met Steve Jobs en boven dat alles: hij gaat er vol voor. Hij weet wat hij wilt. En daarover vertelt hij in zijn boek Build.
Het boek is een ‘advies-encyclopedie’ over leiderschap, besluitvorming, mentorschap, mislukkingen en succes. Over hoe je keuzes maakt op basis van wat jou drijft, in plaats van op angst en onzekerheid.
Fadell deelt tal van zijn persoonlijke verhalen, advies en inzichten.

Build was het eerste boek dat ik mocht corrigeren voor A.W. Bruna Uitgevers. Je kunt je misschien (of niet) voorstellen hoe lang ik erover heb gedaan. Lang. En de mensen die weten hoe ik feedback geef en vragen stel kunnen zich een voorstelling maken van hoe dat is gegaan. Daar hebben we het verder maar niet over. Wat vond ik van Build? Inspirerend, maar. Mijn kijk op Steve Jobs is veranderd (ik wilde – dat heb ik nog nietn gedaan – zelfs zijn boek lezen). En ik heb nu bewondering voor die harde en gedreven werkers. Al wil ik er geen van zijn, mij niet gezien in zo’n wereld. Dit is zo’n boek dat ik normaal na een paar pagina’s lezen weg zou leggen, omdat de informatie voor mij te droog is, maar ik ben blij dat ik het heb gelezen.

Releasedatum: 23-11-2022

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: