De grote verassing

Geweldige verassing gehad van mijn lief! Hoe dan? Het is maar net wat je leuk vindt. Ik kan niet wachten op mijn grote verassing! Whut… tenzij – en ‘zelfs’ dan niet – het een onderdeel is van een of ander cultureel ritueel dat moet worden uitgevoerd om volwassen te worden, kan ik me niet voorstellen dat iemand daarop zit te wachten. Mijn schatje heeft de was gedaan, wat een verassing! Wat een drol, nu moet hij mee om een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen. Ga zo maar door, ik kan ze zelf zo gek niet bedenken; die onbedoeld grappige scenario’s die ik voor me zie bij het lezen van talloze berichten via sociale media.

In het gesproken woord zal het niet snel verkeerd gaan, maar het geschreven woord is wat vuriger, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is niet een woord dat je verkeerd uit kunt spreken, want dan kan het verschil in betekenis je niet ontgaan. Het is geen woord als bommelding, dat vaak genoeg wordt gelezen als bommel-ding, like… wat is dat, een bommel-ding? Negeren, ook zo een woord dat de stem in mijn hoofd weleens verkeerd articuleert tijdens het lezen, maar waarbij ik zo vrij ben om een nieuwe definitie toe te voegen: ‘ne-ge-ren; (ww) zich gedragen als iemand met veel pigment, bijv. dansen met behoorlijke skills, schaterlachen om van alles, het hebben van een sterk karakter, fietsen stelen (sorry, just kidding). Negeren, als in de definitie die ik eraan geef, zou ik graag kunnen. Een bommel-ding is misschien wel een leuk hebbeding en zelfs een bom-melding -zolang het bij de melding alleen blijft – is minder erg dan die verassing waarover sommigen het hebben!

Als je nu denkt dat ik niet van een cadeau of een spontane actie houd, dan ben je misschien wel een van de personen die weleens een verassing heeft gehad. Persoonlijk word ik liever verrast, ik kan niet genoeg verrassingen krijgen! Maar die grote verassing waar sommigen het over hebben, die bewaar ik persoonlijk liever voor het eind, voor over een jaartje of zestig of zo.

Zo’n leuke verassing! Echt, zoiets als dit?
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: