Get down pussy

Katindeboom

Op mijn eerste werkdag schoot er een boom uit de grond, pal naast mijn werkplek. Diezelfde dag kwam er een kat binnenrennen, die bij het zien van allemaal onbekende gezichten niet wist hoe snel hij zich aan een van de hoogste takken moest vastklampen.

Het katje zit net iets te hoog in de boom. Een aantal keer is hij een stukje naar beneden gekomen, om vervolgens weer snel naar een van de hoogste takken te klimmen. Van een meter of twintig boven de grond kijkt hij naar beneden. En ik kijk terug.

“Psspsspss, kom maar… Het is goed… Hier ben je veilig… Kom maar naar beneden.” Al meerdere keren heb ik het beestje met deze woorden proberen te lokken, maar tevergeefs. Naast het feit dat hij me niet verstaat, vindt hij het daar boven nog wel best. Hoog, veilig in zijn eigen wereld, zonder enig vereist contact met mensen die hij niet kent. Ik kijk naar hem en hoop dat hij snel besluit toch een aantal takken omlaag te pakken. Ondertussen kijk ik al een en week of drie naar die kat en het wordt tijd dat hij uit die verdomde boom klimt!

De kat neem zijn tijd. Pootje voor pootje zal hij naar beneden komen. Dat weet ik, want dat heb ik hem al vaker zien doen. Ook weet ik dat hij, zodra hij met vier poten op de grond staat, heel wat wilde kattensprongen zal maken. Toch vind ik het jammer dat die kat altijd de hoge bomen uitkiest. Ik had toch liever gehad dat hij in deze tijd van het jaar in de kerstboom was geklommen, die is een stuk minder hoog.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: